Ananas, Bromelia, er en gammel kulturplante, der har været kendt i århundreder. Den kom dog først til Europa omkring midten af 1800-tallet.
Den nærmest kogleformede frugt med det gule, saftige kød
skal være tung og dufte sødt. Den stive bladroset, der danner toppen, skal være
til at vride let og et blad let at løsne, så er ananassen moden, og det skal
den være, ellers er den sur og snerpende.
Både farve og størrelse kan variere. Fra Kenya ser man
oftest den meget store, orange frugt, mens Elfenbenskysten leverer mindre arter,
der nærmer sig det grønorange.
Ananas importeres hovedsagelig fra Kenya (Afrika), fra
Brasilien og Colombia og fra Azorerne, og de fås så at sige hele året.
Den modne frugt kan serveres i skiver eller i både. I begge
tilfælde fjernes den stokkede midte, hvis man finder den for hård. I
hjemlandene spises den med.
Ananas fås også på dåse, men smagen tåler ingen
sammenligning med den friske frugt.
Frisk ananas bruges naturel som dessert, i dessert og i
kager. Og i eksotisk mad.
Frisk ananas kan ikke bruges i retter med husblas, fordi
ananassen indeholder et enzym, der nedbryder husblassens virkning (protein).
Mørner man frisk ananas i sukkerlage, kan den bruges helt som dåseananas, det
vil sige også i retter med husblas.
Toppen kan plantes og give en sjov eksotisk vækst, dog uden
frugter.
Ananas bør serveres sval, men aldrig iskold.
Ananas fryses bedst i sukkerlage; holdbarhed 1 år.
Se de bedste opskrifter med
Ananas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------