Asier: Engelsk: Cucumber. Latin: Cucumis Sativus
Sæson: Dansk: oktober-november. Import: oktober-november
Holdbarhed: 6-8 dage ved 12-14 °C
Anvendelse: Skylles. Skrælles og halveres - hvorpå kerner og
det svampede frugtkød fjernes.
Anvendes til syltning. Svind: ca 30%
En asie er et stykke syltet asieagurk. Asier syltes ved, at asieagurken
skrælles og flækkes på langs. Kernerne fjernes, og hulrummet fyldes med salt.
Når saltet har trukket væden ud af agurken, skæres den i stykker - se billede
nederst, lægges på glas og overhældes med en blanding af vand og eddike tilsat krydderier.
Asier anvendes som tilbehør til mange varme retter og som
pynt på smørrebrød.
Frysning: Asien kan godt fryses og er bedst egnet til
syltede asier efter optøning. Blanchering er ikke nødvendig. Den skrælles,
skæres i skiver og tøs op i stærk eddikemarinade.
Asier er en agurkevarietet. Oftest anvendes de modne,
gullige asieagurker. Størrelsen varierer mellem ½ og 2½ kg.
Opskrifter med asier
Tilbage til Råvarer.