Blåbær, Vaccinium myrtillus, hører til bøllefamilien, og den vokser mest i skov, mose- og hedeterræn. Det er, i moden tilstand, et lille blåsort bær med mørkerødt kød. Der ses danske blåbær i handelen, men vi importerer en del, mest fra vore skandinaviske broderlande, og da især fra
Sverige.
Blåbær er rige på jern, men virker forstoppende. Bruges
friske i desserter, syltetøj og bagværk. Sæsonen er sensommer og tidligt
efterår.
De fås frosne og er altså egnede til frysning. Holdbarhed: 1
år.
Se de bedste opskrifter med
Blåbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------