Logo

Blegselleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blegselleri

 
Blegselleri, eller bladselleri adskiller sig fra knoldsellerien ved ikke at danne knold. Det er stænglerne bladstilkene, der udgør den spiselige del. Den almindeligste er sart gyldengrøn. Der har været eksperimenteret en del med denne nu så populære grønsag, og man har fundet frem til en bleg, skør og næsten ribbefri sort med fin smag. Den suppleres af en grøn amerikansk art (Utah), der også er skør og kødfuld, om end knap så kraftig i smagen. Vi importerer også blegselleri, mest fra USA og Israel.

 
Blegselleri kan bruges rå, fx i salater eller i større stykker stængel til ost. Den kan også dampes, stuves og gratineres. Da den importeres fra mange steder på kloden, fås den så at sige hele året.

 
Dansk blegselleri har højsæson i juli/august/september. Blegselleri kan opbevares et par dage i plastpose i køleskab, men egner sig ikke til frysning. Er den blevet lidt slatten, genvinder den spændstigheden i koldt vand.

 
Se de bedste opskrifter med Blegselleri  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her