Blomkål, Brassica oleracea var. botrytis, er en
køkkenplante, hvis særdeles veludviklede blomsterstands-anlæg danner noget, der
ligner et hoved. Deraf navnet, der egentlig betyder blomsterkål.
Vi dyrker selv blomkål herhjemme, dels drivhusdrevne, dels
frilands, men vi importerer også en hel del, mest fra Frankrig og Italien, men
også fra Israel.
Sæsonen for dansk blomkål er for drivhusdrevne april-maj og
for frilandskål juni-oktober.
Importen sørger for, at blomkål stort set fås hele året.
Der findes et lysegrønt blomkålshoved, der har tætsiddende,
rosetlignende toppe, Romanesco eller Simonekål. Det fås samtidig med almindelig
blomkål. Smagen er mildere og kogetiden lidt kortere. En variant af dette er
uden rosetter og har et ret grovkornet ydre. Smagen er kraftigere end
almindelig blomkål. Sæsonen ligger lidt senere. Vi importerer begge slags de
fleste af årets måneder, dog ikke i de koldeste vintermåneder. Forkogt blomkål
kan fryses; holdbarhed: ca. 1 år.
Se de bedste opskrifter med
Blomkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------