Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden, kun æblet
overgår blommens udbredelse. Kogebog.dk giver en rundtur i de danske blommer...
Blomme. Engelsk: Plum. Latin: Prunus domestica
Sæson: Dansk: august-oktober (afhænger af sort)
Holdbarhed: 4-5 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Halveres og stenen fjernes. Svind: ca 5%
Anvendes naturel i desserter eller salater. Velegnet til tærter, chutney og
syltning.
Frysning: Ja, halveres og stenene tages ud, flås evt. Kan
fryses med eller uden sukker eller overhældes med lage.
Blomme er et lille træ med søde, 20-50 mm store, hængende
frugter, der er røde, gule, grønne eller blå. Blomme ligner Mirabel, men
bladene er matte, over 4 cm lange og mere eller mindre hårede
Blommen stammer fra Asien og er beskrevet i Confucius’
tekster og sange.
Det var Alexander den Store som introducerede blommen i
Middelhavsområdet.
Blommefrugten er en saftig stenfrugt, der kan være
blåviolet, gul eller grøn.
Der findes mange sorter, hvoraf Reine Claude er en særlig
fin spisesort. Svesker er tørrede blommer.
Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden, næst efter
æblet.
Opskrifter med blommer
Tilbage til Råvarer.
__________________________________