Boysenbær. En skøn forening af brombær og hindbær.
Bærrene er mørkerøde, næsten sorte. Et bær som er skønt i det søde køkken til fx
syltetøj.
Boysenbær. Engelsk: Boysenberry. Latin: Rubus Loganobaccus
Sæson: Dansk: september. Import: ?
Holdbarhed: 1-2 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Anvendes bl.a. frisk og til marmelade. Svind: ca
3%
Frysning: Ja, kan fryses med eller uden sukker.
Boysenbær eller taybær er en krydsning af hindbær, brombær
og loganbær. Den blev krydset af Rudolph Boysen fra Californien. I slutningen
af 1920’erne opsøgte Walter Knott, Rudolph Boysen for at høre om det nye bær.
Men Boysen havde opgivet dyrkningen og solgt sin farm.
Bærrankerne stod stadig på gården og Walter Knott tog nogle
ranker med hjem til sin egen farm. Han begyndte at dyrke boysenbærret og få år
efter solgte han de friske bær fra sin gård.
Frugtbusk der bliver 1-2 m høj og ca 1 m bred. Blomstrer i
maj måned. Frugter i september. Små hvide blomster, røde frugter. Trives bedst
i sol/halvskygge og vokser i almindelig havejord.
Opskrifter med boysenbær
Tilbage til Råvarer.