Hamburgerryg er fremstillet af svinekam med eller uden ben. Ben udgør 6% af vægten.
Røget skinke som på billedet er fremstillet af skinkeklumpen.
Bacon er fremstillet af svinebryst, koge- og stegestykke.
Fedtindhold i 100 gram rå bacon: 21 gram
Fedtafsmeltning: 15 g fedt pr. 100 gram råt bacon
# Hamburgerryg - Tilberedningstid:
Ca 1¼ time
ca 1 kg hamburgerryg
vand
* Tilberedning
Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige
dækker.
Bring vandet i kog igen og skum.
Kog ved lav varme under låg i ca 45 minutter, til
centrumtemperaturen er 60 °C.
Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen stå ca 20
minutter.
# Røget skinke - Tilberedningstid:
Ca. 1½ time
ca 1,3 kg røget skinke af skinkeklump
vand
* Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vand i kog
igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time til centrumtemperaturen
er 60 grader. Tag gryden fra varmen og lad skinken stå ca. 20 minutter.
# Bacon i skiver - Tilberedningstid:
Ca 15 minutter. Stegesvind: Ca. 70%
8 skiver bacon
* Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
Varm panden op ved god varme.
Læg skiverne på panden 1-2 minutter og vend dem.
Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de
er gyldne og sprøde.
Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Se flere
opskrifter med Hamburgerryg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Hamburgerryg - se Gris, udskæring af
I blandt andet det sønderjyske er der en tradition for at hamburgerryg
spises med grønlangkål og brunede kartofler.
----------- ooo OÔO ooo -----------