Havarti er en komælksost, en halvfast skæreost. Den fås med 10%, med 30, 45, 50 og 60% fedtindhold (flødehavarti). Skorpen er tynd og let fedtet, af og til er den også paraffineret. Farven er flødegul, hullerne mange og regelmæssige »riskorn«. Havarti hed, før reglen om indførelsen af danske
ostenavne i 1951, tilsitter, med forbillede i osten fra Tilsit i 0stpreussen.
Havarti fremstilles både cylindrisk (de små) og i brødform.
Og i størrelser fra 200 g til 5 kilo.
Der fås også en skorpefri
Havarti i plasticfolie. Smagen er mildt syrlig og osten kan
være tilsat kommen.
Velegnet i varme osteretter, som pålæg og efter måltidet.
Se de bedste opskrifter med
Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------