Havregryn fremstilles af kornsorten havre, der er befriet for avner og delvis afskallet. Herhjemme fremstilles og sælges så at sige kun valsede gryn, det vil sige gryn, der har undergået en nænsom varmebehandling og er kørt gennem en valse.
Herved forkortes kogetiden betragteligt. Havregryn fås i to
versioner, groftvalset og fintvalset. De sidste har kortest kogetid, så man
skal passe på, at de ikke koger for meget ud. Få min. er nok.
Havregryn indgår i diverse morgenmadsprodukter, i kager og
slik. Det tilsættes calciumfosfat for at neutralisere indholdet af fytin, der
vanskeliggør kalkoptagelse i kroppen.
Havregryn forhandles i pakker og i løs vægt. Det er
næringsrig og velegnet diætkost for svage maver. Opbevar havregryn svalt og
ikke for længe. De er fedtholdige og harskner.
Se de bedste opskrifter med
Havregryn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------