Hellefisk, Reinhardtius hippoglossoides, er en saltvandsfisk, en arktisk flynderfisk. Den kan blive op til en meter lang og veje op til 25 kilo. I modsætning til de fleste fladfisk er hellefisken mørk og kødrig på begge sider. Et andet særpræg er, at den svømmer på højkant.
Hellefisk forhandles saltet og røget i stykker eller skiver.
Den bruges også farvet lyserød, skivet og nedlagt i olielage, hvor den sælges
under navnet »sølaks«.
Tidligere var det Gråsejen, man brugte til denne sære spise.
Vi importerer hellefisk, også frossen, fra Grønland. Den kan nydes frisk, røget
eller gravet, som laks. Den kan også steges, dampes eller grilles.
Den fås hele året, røget, frisk eller frossen. Smagen kan
være lidt trannet, fordi det er en fed fisk, det kan afhjælpes ved røgning
eller ved at lægge det friske fiskekød i mælk nogle timer. Hellefisk er bedst
røget.
Se mere om Hellefisk
Se de bedste opskrifter med
Hellefisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------