Hestekød minder i udseende om oksekød, men farven er mørkere, og fedtet er ikke, som i oksekød, marmoreret, men aflejret mellem musklerne som et æggegult, blødt lag.
Hestekød, der modner langt hurtigere end oksekød,
sædvanligvis på 2-3 døgn, må ikke være fra for gamle dyr. Det er et
tillidsspørgsmål - slagteren ved besked.
Den sødlige smag, der karakteriserer hestekød. og som
skyldes kødets indhold af glykogen, kræver en lidt kraftigere krydring.
Hestekød er bedst stegt til bøf, eller brugt i gullasch. De bedste stykker
hertil er filet, mørbrad og inderlår, der også bruges røget som pålæg.
Kogt hestekød bliver hårdt og tørt. Det egner sig derfor
ikke til suppekogning. Hestekød ses af og til i slagterforretninger og
-afdelinger, men det er ikke dagligvare mere.
Se de bedste opskrifter med
Hestekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------