De smukke hindbær smager fantastisk, og er fulde af fibre og antioxidanter, der er godt både for krop og helbred. Her er de gode opskrifter
Hindbær. Engelsk: Raspberry. Latin: Rubus idaeus
Sæson: Dansk: juni-oktober. Import: hele året
Holdbarhed: 1-2 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Anvendes naturel, i bagværk (tærter), i salater
og som tilbehør til is eller melon. Anvendes også til syltning og grød.
Frysning: Ja, kan fryses med eller uden sukker. Desuden
velegnet til frysetøj.
Hindbær er en flerfoldssamfrugt med mange små røde
stenfrugter.
Smagen er fin og meget aromatisk. Vilde hindbær er små og særlig aromatiske.
Frugtens holdbarhed er kort, især angribes den let af skimmelsvampe.
Hindbær, undertiden kaldet almindelig hindbær, er en
halvbusk med oprette 100-150 cm høje skud, der vokser i lyse skove og
skovrydninger. Især unge skud er tæt beklædt med stive hår eller svage torne.
Hindbærplanten har velsmagende frugter, hindbær. Smagen er sødlig, næsten
parfumeret.
Opskrifter med Hindbær
Tilbage til Råvarer.