Hoisinsauce (hoisin betyder havsmag) er mørk, tyk og har rødder i det kinesiske køkken. Smagen er sød, salt og krydret, og når den er hjemmelavet, bestemmer du selv, hvordan de to skal balanceres. Saucen er god til at marinere
alle typer af kød i, eller som dip til forårsruller, dim sum eller sushi.
Til 2 dl. 30 min.
# Ingredienser
2 spsk mørkt muscovadosukker eller mørk sirup
1 spsk sesamolie
2 spsk riseddike
2 fed hvidløg
4 spsk sojasauce
4 spsk blød peanutbutter
1½ tsk chilisauce (fx Tabasco eller den stærke Sriracha)
1 knsp peber
* Tilberedning
1. Hæld sukker, sesamolie og riseddike i en dyb skål.
Lad det trække i 5 minutter, så sukkerkornene opløses lidt.
2. Pil og pres hvidløg.
3. Bland hvidløg, soja, peanutbutter, chilisauce og sort
peber i skålen med en ske.
Rør godt, til konsistensen er helt flydende.
Se opskrifter med Hoisinsauce
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.