Honningmelon, Cucurnis melo, er som alle meloner i familie med græskarret. Melo betyder sød og angiver melonkødets smag. Honningmelonen er let oval. De mindste af dem kan deles i to, de største af dem vi ser herhjemme, er op til 30 cm på den længste led, og de skives ud. Den grønne, gule eller rosalilla skal er næsten glat, men ses også ofte rillet/mønstret. Kødet er grøn-hvidt
eller orange, enkelte arter har rosa kød.
Meloner er nemme at krydse, det er forklaringen på, at der
findes så mange varianter. Honningmelonen nydes naturel eller i desserter
eller, som det er populært, sammen med rå, lufttørret skinke. Skræl melonen
senest muligt og nyd den afsvalet, men ikke iskold, det tåler ingen mad, der
skal smage af noget.
Vi importerer honningmeloner fra Chile, Israel og Sydeuropa
(mest Spanien), og højsæsonen er fra december til marts, noget der også har
givet den navnet vintermelon. Honningmelon kan fryses, befriet for kerner og
skal, sukkerdrysset eller i lage. Den forringes mærkbart.
Holdbarhed op til et år.
Se de bedste opskrifter med
Honningmelon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------