Logo

Husblas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Husblas


Husblas eller gelatine er et geleringsmiddel / fortykkelsesmiddel, der består af protein. Det anvendes til at gøre vandige levnedsmidler tykkere. Husblas kan fremstilles ud fra collagen fra sener, knogler og hud, i dag typisk fra svin og køer.


Det er nemt at bruge husblas til fromager, når disse råd følges:

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 min, skil bladene fra hinanden.

Husblassen trækkes op af vandet med så meget vand som hænger ved (må ikke vrides).

Husblassen lægges i en skål, der stilles over en gryde næsten kogende vand.


Når husblassen er opløst afkøles den ved at hælde smagsstof, fx. citronsaft i.

Er der intet flydende smagsstof, afkøles husblassen ved at hælde lidt af fromageblandingen

(uden flødeskum) op i husblassen.

Hæld den afkølede husblas under omrøring i det, der skal stivne, fx, æggemasse eller ymer

inden flødeskum tilsættes. 

 
Husblas - se også Gelatine 

 
Se de bedste opskrifter med Husblas

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her