Hvidkål, Brassica oleracea, er en såkaldt hovedkål, der vokser fint herhjemme, også i privathaver. Den skal være fast og frisk, have god farve og lidt stok. Hovedet kan være fladt rundt eller aflangt rundt, det spiller ingen rolle for kvaliteten. Hvidkål fås i to sæsoner, som sommerhvidkål
i juni-juli og som vinter kål fra september til april.
Anvendelsesmulighederne er utallige. Kålen kan spises rå (i
salater), eventuelt strimlet/delt og blancheret først, den er fin kogt, dampet,
gratineret, fyldt, bagt osv, som det fremgår af opskrifterne.
Hvidkål holder sig i ugevis i grønsagsskuffen i køleskabet,
så der er ingen grund til at mangle denne C-vitaminrige grønsag i
vintermånedernes salatskål. Hvidkål kan fryses. Den skal snittes og blancheres
først. Holdbarhed op til 1 år.
Se de bedste opskrifter med
Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------