Kandissukker er store hvide eller brune sakkarosekrystaller,
som enten er vokset langsomt på tråde eller på podekrystaller i koncentrerede
sakkaroseopløsninger. Den brune farve kommer fra karamelliseret sukker.
Kandis er et biprodukt ved sukkerfremstilling, både hvor det
drejer sig om rørsukker og roesukker. Det fremstår som store, brune
»klippe«stykker og brydes eller hakkes mindre. Det bruges som sukker. I gamle
dage brugtes det mod hoste og kaldtes brystsukker.
Hvidt og mørkt kandissukker fremstilles kun få steder i
Europa.
Se mere info med Kandis
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------