Kanin er en gnaver i familie med haren. Der findes både vilde og tamme kaniner. De vilde må jages hele året. Tamkaninen er en udløber af den vilde. Der er forskellige racer, mest interessante for avleren. I almindelig handel skelner man ikke så nøje.
Til spisebrug købes kaninen hos vildthandleren, hvor den er
flået og udtaget. Den er oftest med hoved. Det bruges herhjemme ikke i
tilberedningen, men giver køberen lejlighed til at konstatere, om kaninen er
sund og frisk, det vil sige kun har hængt det døgn eller to, en kort modning
kræver. Øjnene skal være klare og blanke, hornhinden må ikke være indtørret og
mat. Det er svært at skelne unge fra ældre, og forskellen ses bedst på vægten.
En ung kanin vejer mindre end en ældre. Vægten ligger mellem
1 og 4 kilo.
Ældre kaniner skal koge længere, men kaninkød kan altid
blive mørt. Til gengæld skal man være varsom med at koge det for længe, så
bliver det tørt. En kanin i god foderstand har lidt fedt omkring nyrerne. Af
indmaden bruger man dog kun leveren, der skal være uplettet. Der er ikke meget
reelt kød på en kanin, så mere end 2-3 personer til en på et par kilo skal man
ikke regne. I gamle dage brugte man at udvande kanin i mælk. Det er helt
overflødigt.
Se de bedste opskrifter med Kanin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------