Kefir stammer fra Kaukasus, ligesom yoghurt. Det er herhjemme et surmælksprodukt baseret på højpasteuriseret, homogeniseret sødmælk og fås med et fedtindhold på 3½% og som letkefir med et fedtindhold på 1½-1,8%. Til syrningen bruges en speciel kefirkultur bestående af mælkesyre og
gærsvampe. Det er gæren, der udvikler det svage alkoholindhold, der også får
emballagen til at bule, når kefiren er moden.
Smagen er frisk syrlig med en anelse gærduft og smag.
Jo ældre kefir, jo kraftigere mærkes gæren. Næringsindholdet
er som sødmælk, meget kalk, fosfor, B2-vitamin og protein.
Kefir nydes kold, som den er, men kan også bruges til
bagning, i dressinger og desserter. Den har en gavnlig indflydelse på
tarmfloraen, men den tilrådes først spædbørn efter 4. måned. Opbevar kefir i
køleskab ved 5 plusgrader og ikke mere end 14 dage fra fremstillingsdatoen.
Kefir kan ikke fryses.
Se de bedste opskrifter med Kefir
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------