Kikært er en bælgplante med oprindelse i Indien. Den vokser også og bruges meget i Middelhavsområdet. Nu dyrkes den i varme zoner over hele kloden. Kikærter hedder også garbanzo-ærter eller -bønner. De er særdeles proteinrige og bruges oftest hele, som del af en gryderet eller som puré.
De males også til mel. Kikærter forhandles tørrede, og de
skal udblødes 8-12 timer (gamle længst) før brug. Iblødsætningsvandet bør være
rigeligt og kasseres før kogning.
Kog ærterne møre i frisk vand 1-1½ time, eventuelt tilsat
løg og krydderier.
Undgå salt i kogevandet, det binder skallen og forlænger
mørningstiden.
Se de bedste opskrifter med Kikærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------