Kinaradise hedder også Japan-radise, Japan- eller Kina-ræddike og vinterradise er en grønsag. Det er en 20-25 cm lang, hvid rod med sprødt indre og mild radisesmag. I Det fjerne østen, Kina og Japan, i
Indien og Afrika spises den kortsvitset og i supper og gryder.
Herhjemme bruges den mest rå, i salater og til ost.
Kina-radisen fås også i en sort og en sartlilla variant, dog. ikke herhjemme
endnu, og størrelsen kan variere fra et par hundrede gram til over 1 kilo.
Denne rodfrugt er lige så vigtig for kinesere og japanere,
som gulerødder er for danskere. Kinaradisen kom først til Danmark i begyndelsen
af 1980'erne. Den store rodfrugt er en forædling af ræddike, og ikke af
radise.
Se de bedste opskrifter med Kinaradise
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------