En kråse betegner fjerkræets anden mave, det organ, der bearbejder føden, efter at den har passeret (sten)kroen, der ligger højere oppe i fuglens indre. Populært formuleret er kroen fødens første opholdssted.
Kråsen er rund, lidt flad på siderne. Ved istandgøring skal
den have et snit på den flade (blanke) side, så man kan komme til at krænge den
indvendige, tykke hud fri sammen med den halvfordøjede føde. Hud og indhold
kasseres og kråsen skylles grundigt. Herefter er den klar til brug i supper og
ragouter. Kråsekødet er fast, derfor kræver den længere koge/braiseringstid end
anden indmad.
Man ser kråsen benævnt kroen, men kroen er en tynd hindesæk,
der ikke kan spises, så misforståelsen afslører sig selv.
Kråser (i flertal) kan betyde to ting. Det kan være flere af
den ovennævnte mave, men det kan også være fællesnævner for indmad (hjerte,
lever, mave/kråse), hals, vingespidser og fødder. Det fremgår af
ingrediensliste/tekst, om der menes det ene eller det andet.
Se de bedste opskrifter med Kråser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------