Nonoxal - info
Oxalsyren i rabarber og spinat kan gå i forbindelse med
kalken fra den øvrige kost og på den måde hindre organismen i at optage og
udnytte den.
NonOxal er dobbeltrenset kalciumklorid, der neutraliserer
oxalsyren.
NonOxal er økonomisk i brug, der skal kun tilsættes 2 tsk
pr. kg rabarber eller spinat.
NonOxal er nemt at anvende, det kan tilsættes på et hvilket
som helst tidspunkt af tilberedningen.
Rabarber får ofte selskab af mælkeprodukter, der indeholder
en stor mængde kalk. Kalken neutraliserer oxalsyre, der findes i rabarber, og
fungerer altså på samme måde som Nonoxal.
Oxalsyre i rabarber neutraliseres af mælkeprodukter
Du behøver ikke bruge Nonoxal til rabarbergrød, -kompot
eller andre retter med rabarber, medmindre du spiser rabarber uden
mælkeprodukter til.
Rabarber indeholder syren oxalsyre, som binder og forhindrer
kalk i at løbe ud i blodbanen og over til knoglerne.
Når du spiser rabarber, serveres de næsten altid med
kalkholdige mælkeprodukter som fx fløde og mælk. Og der er nok kalk i
mælkeprodukter – også laktosefri – til at neutralisere oxalsyren, så den ikke
gør skade.
Spiser du en klat
rabarberkompot til aftensmaden, kan oxalsyren dog ofte mærkes i munden og på
tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge
Nonoxal.
Spis kun stilkene – og ikke bladene!
Rabarberstilke indeholder en mængde oxalsyre, der er så
lille, at man ikke behøver bekymre sig, hvis bare man ellers spiser normalt.
Rabarberblade indeholder dog for store mængder oxalsyre til,
at man må spise dem.