Nordsørejen er, i modsætning til fjordrejen, der lever på lavt og stille vand, en dybhavsreje. Et 5-10 cm langt krebsdyr, betydelig grovere i struktur og smag end sine fjordgående slægtninge. Den lever på dybt vand i Skagerrak, i det nordlige Atlanterhav og ved Grønland. Fiskerne koger dem om bord, så de holder til hjemtransporten.
Nordsøreje, norsk reje, dybhavsreje eller grønlandsk reje det
er samme reje, der forsynes med navnet på fiskestedet. De fås konserverede og
frosne med og uden skal.
Se også Fjordrejer og Kinarejer.
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------