Paradisæblet er, som navnet antyder, af æblefamilie, men det er ikke umiddelbart spiseligt, det skal tilberedes. De to almindeligste sorter herhjemme er Malus prunifolie og Malus baccata. Det er en småfrugtet prydbusk (eller træ), og de små surt-bitre æbler er særdeles fine syltet alene eller sammen med anden frugt/bær, og så giver de en særdeles smuk og velsmagende gelé.
# Ingredienser
til paradisæble snaps
500 g paradisæbler
2 kviste rosmarin
1 flaske vodka
*
Sådan laves paradisæble snaps
Æblerne plukkes når de er modne, hvilket kan ses af at
kernerne er helt brune.
Æblerne vaskes, stilk og urenheder fjernes hvorefter de
tørres godt.
Kom dem herefter i fryseren en uge, så den bliver en anelse
sødere.
Halvér æblerne, kom dem i et sylteglas og overhæld dem med
vodka.
Kom to kviste rosmarin ved.
Lad glasset stå køligt og mørkt 2-3 måneder.
Tag rosmarinkvistene op og filtrér snapsen gennem et
kaffefilter.
Lad den lagre på flaske yderligere en måned hvorefter den
kan drikkes som den er eller fortyndes 1:1.
Tips: Evt kan den sødes med en anelse rørsukker eller
tilsættes lidt kanel for at gøre den lidt mere julet.
Se alle de bedste opskrifter med Paradisæble
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------