Fat en skarp kniv, åbn frugten og slubr det aromatiske frugtkød i dig. Præcis som med havets østers skal du se stort på det grimme
ydre og glæde dig over guffet indeni. Passionsfrugt er en skøn delikatesse med
sit syrligt-søde frugtkød.
Passionsfrugt. Engelsk: Passion fruit, purple granadilla.
Latin: Passiflora edulis
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 10-12 dage ved 8-10 °C
Anvendelse: Frugten halveres og frugtkødet skrabes ud med en
ske eller spises direkte fra skallen.
Naturel eller anvendes til juice eller i frugtsalater. Svind: ca 40%
Frysning: Frugten er ikke velegnet til frysning.
Passionsfrugt eller purpurgrenadil, som den også kaldes,
stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og
frugterne i flere hundrede år.
Navnet menes at stamme fra de spanske kolonipræster, der
brugte plantens blomster til at forklare “El passion”, Jesu korsfæstelse. Når
man har set blomsten, ved man hvorfor. Midt i blomsten sidder de grønne
støvdragere på en sådan måde, at de kan ligne et kors. En moden passionsfrugt
har en let grønbrun farvet skal. Efter høst afgiver frugten en del vand, som
gør at overfladen bliver ujævn og skrumper ind, dette indikerer at frugten er
spisemoden.
Frugtkødet er rødgult og geléagtigt og desuden fyldt med en
mængde små frø, som er rig på proteiner. Frugtkød og frø spises sammen – og
smagen er syrlig og aromatisk.
De frugter vi ser herhjemme er ca. 4-5 cm store, men i dyrkningslandene bliver
de gerne op til 8 cm.
Ved køb må frugten ikke have sprækker og farven skal være
jævn fordelt. Hvis skallen virker tør og frugten let, er den tørret for meget
ud og bør ikke købes.
Opskrifter med Passionsfrugt
Tilbage til Råvarer.