Pecannødden, Carya ovata eller Carya illionensis, er en amerikansk nød, der ligner en næsten glat, lidt aflang, mahognirød valnød. Den hedder da også amerikansk valnød. Det er fyrrearten hickory-træets frugt, og hickoryer da også i slægt med valnøddetræet. I Amerika, og specielt i
Nordamerika, hvor den også menes at stamme fra, dyrkes og spises den mest. Den
dyrkes nu også i det sydlige Europa og i Mellemøsten, og vi importerer den
blandt andet fra Israel. Sæsonen er forår og efterår, afhængigt af hvorfra den
er importeret. Pecannødden bruges frisk i kager og desserter og hvor der ellers
bruges nødder. Den sætter sit særpræg over styr ved frysning, der derfor ikke
tilrådes.
Se mere om Pecannød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------