Perleløg er milde i smagen, og kan blandt andet anvendes til eddikesyltning og garniture. Du kender dem sikkert i glas fra supermarkedet, men de friske af slagsen tilføjer et knasende element til mange madretter.
Prøv fx at servere glaserede perleløg til et mørt stykke kød
sammen med andre lækre grønsager. De syltede perleløg er fremragende til en
gang oksesteg med brun sauce eller andre retter, hvor du har lyst til noget
syrligt.
Perleløg. Engelsk: Little shallots, pickled (yellow)
shallots, pearl onions. Latin: Allium ampeloprasum
Sæson: Dansk: -. Import: august-marts
Holdbarhed: 3 mdr ved 0-2 °C
Anvendelse: Stængel og rod afskæres og tørre blade fjernes.
Skylles. Svind: ca 10%
Anvendes bl.a. til eddikesyltning og garniture.
Frysning: Ja, svitses let inden frysning.
Perleløg er en løgart, der danner et væld af små sideløg,
der kun består af et enkelt blad. De er små og halvrunde og har en mild smag.
Opskrifter med Perleløg
Se også Løg - info
Tilbage til Råvarer.