De smukke røde ribs kan bruges til meget og andet end rysteribs og syltetøj. Her har vi fundet skønne opskrifter til dig med sommerens søde/syrlige ribs.
Smagen er syrligt-bitter, og bærrene indeholder store mængder
af pektin, der gør dem velegnede til gelé og syltning. De er også gode til
saft, – og ribssaft er en uundværlig del i produktion af rødkål. Ribs
indeholder meget A- og C-vitamin.
Ribs. Engelsk: Red currant. Latin: Ribes rubrum
Sæson: Dansk: juli-august. Import: hele året
Holdbarhed: 1-2 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Anvendes til rysteribs, saft, grød, gele og
marmelade. Svind: ca 4%
Frysning: Ja, kan fryses med eller uden sukker. Til
rysteribs bruges 4 dl sukker pr. kg frugt.
Ribs er oprindeligt et vildtvoksende bær, men det er de
dyrkede ribs vi kender i dag.
I Danmark har bærrene været dyrket og anvendt i flere århundreder til bl.a.
ribsvin og syltede ribs.
De anvendes også i den klassiske danske ret, rødgrød med fløde, sammen med
kirsebær, jordbær og hindbær. Ribs er runde, røde, gule eller hvide bær, der
sidder i små klaser. De røde bær har en friskere og let syrligere smag end de
hvide. Bærrene har et højt indhold af pectin, hvilket gør dem velegnede til
syltning og gelé.
Friske ribs skal have en god størrelse og rene og tørre. De
skal sidde fast på stilken og må ikke have trykskader og sprækker.
Opskrifter med Ribs
Tilbage til Råvarer.