Søtungen kaldes også bare tunge. Den hører til de mest værdsatte spisefisk og i det klassiske franske køkken forekommer den i et uanet antal tilberedninger. Søtungen er flad og oval, farven gråbrun på oversiden og lys på undersiden. En god størrelse er 30-40 cm lang og vægten mellem 300 og 500 gram. Den kan blive over
en halv meter og veje op til 3 kilo, men det er sjældent.
Søtungen slagtes på havet og forhandles derfor ikke levende.
Fiskehandleren flår og filetterer den. Det afhænger af tilberedningen og størrelsen
på søtungen, om den skal flås på begge sider. Ofte lader man den lyse side uflået
og blot skraber den. Specielt ved kogning, men også hvis der er tale om mindre søtunger,
er det bedst at bevare det lyse skind og dermed smagen.
Søtungen vinder ved at modne koldt et døgn, men det gælder stort
set kun, hvis den er så frisk, at man næsten har set den blive landet. Tiden er
gået, når den når fiskehandleren. Sæsonen april-maj/juli, men den fås det meste
af året. Tåler frysning, men det bør undgås. Holdbarhed: 1 måned.
Se de bedste opskrifter med Søtunge
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------