Suppevisk og bouquet garni er sammenbundne blade af porre, selleritop, persille og evt. timian, der koges med i suppe for at give en
krydret smag.
Lær at lave din egen suppevisk eller bouquet garni
Suppevisk bruges som smagsforstærker i diverse hjemmelavede
supper og saucer. Det er den friskeste form for hjemmelavet bouillon, som du
selv binder af friske krydderurter og plantekrydderier fra naturen eller din
egen have.
Med lidt øvelse er det ingen sag, selv at binde sin
suppevisk og derved opnå en mere intens og frisk smagsforstærker i fx din
suppe.
Suppevisk
Suppevisk bindes af selleritop, persille og porreblade.
De bredeste porreblade pakkes omkring det øvrige og en snor
bindes om.
Andre friske eller tørrede plantekrydderier kan også sagtens
anvendes -prøv dig frem.
Bouquet garni
Bouquet garni er en krydderbuket af tørre og friske
plantekrydderier.
Den enkleste består af persille, en kvist timian og et
laurbærblad.
Der kan suppleres med kørvel, porre, estragon, selleritop,
merian eller andre krydderurter.
Krydderurterne bør være inden for rækkevidde – året rundt.
Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter
At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at
forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske
krydderurter lige ved hånden året rundt.
Udnyt krydderurterne og minimer madspild
Hvis du gerne vil have et godt fif til, både at spare penge
men også at udnytte krydderurterne fuldt ud, så læs med her.
Tro det eller ej, men fryseren er krydderurternes redning.
At fryse krydderurterne er nemlig en genial idé, der både holder smagen frisk
og forlænger krydderurternes levetid betydeligt.
Der er
selvfølgelig ingen grund til at købe helt friske krydderurter og fryse dem med
det samme. Brug af krydderurterne, mens de er helt friske og frys så resten
ned, når de begynder at blive småkedelige.
Når du fryser dine krydderurter, forlænger du deres levetid
med op til 12 måneder, frem for et par dage i køleskabet. At fryse urterne er
nemlig den bedste måde, hvorpå du kan bevare urternes friske smag.
Sådan fryser du dine krydderurter
Metode nummer 1
Hak urterne i små stykker
Drys de skårne krydderurter på en plade og læg den i
fryseren. Dette vil fremskynde frysningstiden og forhindre, at urterne klæber
sammen
Når urterne er frosne, kan du komme dem i en frysepose, så
de er klar til brug senere
Metode nummer 2
En anden metode er at opbevare hakkede urter i fryseren i
isterningebakker.
Fyld urterne i isterningebakkens rum med vand og frys
Denne metode er god til madlavningen, når du fx laver suppe
eller gryderetter, da det ekstra vand vil ikke være et problem eller påvirke
rettens smag.
De frosne krydderurter vil smage helt på samme måde i
madlavningen, som var de friske. Men husk på, at en tur i fryseren vil ændre på
krydderurternes struktur og udseende.
Brug krydderurter året rundt
Se alle de bedste opskrifter med Suppevisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------