Logo

Surimi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surimi

  

Surimi kaldes i folkemunde krabbekød, men er faktisk i de fleste tilfælde slet ikke ægte krabbekød.

Det er fisk, typisk (lys)sej eller kulmule.

 
Surimi (japansk: すり身) sælges i Danmark og i Vesten generelt under navnet crab sticks, crab fish "krab" og lignende. Det bruges i stedet for krabbekød i fx skaldyrssalater og på pizzaer. Det sælges som lyserøde eller orangerøde stave/stykker med et hvidt indre. I udseende, lugt og konsistens minder det meget om fast krabbekød, men det har intet med krabbe eller skaldyr at gøre. Det er en fiskepuré som har været igennem en omfattende industriproces med tilsætning af både smagsstoffer, stabilisatorer og farve. Fisken er typisk (lys)sej (Theragra chalcogramma) (Pacific Ocean) eller kulmule.

 
Surimi 


Produktet er oprindeligt japansk, og den industrialiserede form for surimi blev udviklet i 1960 på Japans Hokkaido Fisheries.
Under produktionen udvaskes fiskekødet fra de hvide, fedtfattige fisk, så al smag forsvinder, og der kun er en blød formbar gelatine tilbage. Herefter tilsættes stivelse, æggehvide, salt, vegetabilsk olie, sorbitol, sukker, soya-protein, stabilisatorer (fx transglutaminase), kunstige smagsstoffer og smagsforstærkere.
Ud over kulmule og lyssej kan sværdfisk, torsk, og hajkød bruges i produktet. Det er betydeligt billigere end krabbekød og bruges hyppigt. I Asien sælges produktet som det, det er, og bruges som ingrediens i madlavning. Det er blandt hovedingredienserne i japanske fiskekager Kamaboko. Surimi er også hovedingrediens i sushi-typen California roll.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.725 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her