I Danmark er der ingen tradition for at samle svampe. Svenskerne er bedre til det, efter at kong Karl-Johan dyrkede de rørhatte, han havde lært at sætte pris på i Paris. I østlandene, Ukraine og Polen fx, men også i Sydeuropa,
er svampetraditionen meget ældre og langt mere udbredt.
Skrækken for giftige svampe sidder dybt. Det er nu ganske få
svampe, der er alvorligt giftige, men selvfølgelig skal man gardere sig. Bedst er
det at følges med en svampekyndig, til man kan genkende de mest almindelige, og
man bør i hvert fald forsyne sig med seriøs lekture omkring emnet.
Langtfra alle spiselige svampe er spiseværdige. Svampedyrkning
er blevet en omfattende del af svampekulturen herhjemme, først og fremmest dyrkes
der Champignon, men også østerhatte
avles nu til brug. Se også Morkel,
Karljohan-svamp,
Støvbold og
Kantarel.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------