Svesker er tørrede blommer. Blommen tilhører en stor familie, Rosaceae, der også omfatter fx abrikos, fersken og kirsebær. En gren af denne store familie hedder Prunus-blomme. Blommen menes at stamme fra den vilde Prunus domestica,
der vokser ved Det kaspiske Hav.
Som abrikos og fersken egner blommen sig til tørring: svesker.
Til dette formål dyrkes sveskeblommer, men ikke nødvendigvis den lille mørkeblå,
aflange med det grønne kød, vi kender. Det kan også være avlede blommer med et særlig
stort indhold af frugtsukker. I reglen sentmodnede arter, så sødmen når at udvikles.
Vi importerer hovedsagelig svesker fra Californien og Frankrig.
De er ofte (svovl)behandlede, men der fås ubehandlede svesker, og dem bør man vælge.
Svesker fås med og uden sten. Svesker bruges både i dagligmad, bagværk og desserter.
De holder længe opbevaret svalt og mørkt.
Der forhandles svesker, der er dampbehandlede og derfor ikke
kræver iblødsætning. Så står det på pakken. Ellers tilrådes det at lægge svesker
i blød, 3-4 timer (mindst) i vand, der dækker.
Se alle de bedste opskrifter med Svesker
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------