Shoyo tamari soya sauce har en dyb fyldig smag og er et alsidigt krydderi i madlavningen. Anvendes i supper, saucer, salater, gryderetter, og med grønsager.
Forskellen mellem Tamari og Sojasauce
Selv om begge saucer er ens i farve og smag, er der faktisk
en række forskelle mellem de to. Både sojasauce og tamari er biprodukter af
fermenterede sojabønner, selv om den væsentligste forskel mellem de to er
tilstedeværelsen af hvede.
Gluten og Tamari og Sojasauce
Tamari er en bredere klasse af sojasaucer, og er lavet med
ingen (eller meget lidt) hvede, mens traditionel sojasauce indeholder hvede.
Tamari: Lidt
at ingen hvede (altid dobbelttjekke, hvis du undgår gluten)
Sojasauce: Inkluderer hvede (ikke glutenfri)
Andre forskelle mellem sojasauce og Tamari
Sojasauce og dens mange former findes bredt i hele Asien,
men tamari er specifikt en japansk form for sojasauce, traditionelt lavet som
et biprodukt af miso pasta.
Forskellene i produktionen giver hver sauce sin egen unikke
smag. Tamari har en mørkere farve og rigere smag end den fælles kinesiske sojasauce
du kan være mere fortrolig med. Det smager også mere afbalanceret og mindre
salt end den til tider barske bid af sojasauce, hvilket gør det fantastisk til
dypning.
I stedet for at have den ene eller den anden i dit skab, kan
du overveje begge saucer og eksperimentere med dem i retter, der kræver soja.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------