Tamarinde er den rustfarvede, 5-20 cm lange bælgfrugt af tamarindetræet, hjemmehørende i tropiske egne. Bælgen er delt i en række kernehuse med frugtkød, der omslutter et brunsort frø. Som det botaniske navn angiver, stammer tamarinde fra Indien, hvor den også bruges meget. Både i mad
og apotekervarer.
Tamarinder kaldes af og til misvisende for sure dadler,
antagelig inspireret af det arabiske »tamr hindi«, der betyder indisk daddel,
og af det tyske Saurdatteln. Tamarinde fås som en fast masse, der skal opløses
i lunkent vand og presses for saft.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------