Tunfisk er en saltvandsfisk, i slægt med makrellen. Almindelig længde er 1-2 meter, men man har set tunfisk, der var henimod 4 meter lange. Ryggen er mørkegrå, siderne sølvblå og bugen lyst grå.
Tunen sælges, ifølge sagens natur, udskåret. Det
oksekødsfarvede rygkød er magert, mens det lysere bryst- og bugkød er federe.
Specielt det federe tunkød kan hurtigt få transmag, derfor bør man kassere
bruningsfedtstoffet.
Tunen findes i de fleste af verdens have, således også i
Nordsøen og Atlanterhavet, helt over til de skandinaviske kyster.
Den sælges frisk herhjemme i august-september, eksperter
mener, at den dukker op præcis mellem den 10. og 11. august.
Tunen er meget brugt i konservesindustrien og fås naturel i
lage eller olie samt i en række mere eller mindre krydrede versioner.
Frisk tun kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Tun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------