Wontonsvøb er små, bøjelige dejplader fremstillet af mel og
æggeblomme. De sælges friske i pakker på omtrent 30 i asiatiske specialbutikker
eller velassorterede supermarkeder. De kan opbevares i køleskab i op til 3 dage.
De kan også købes frosne i supermarkeder. Wontonsvøb bruges til indpakning af både
krydret og sødt fyld til dampning og fritering.
En wonton er en type kinesisk dumpling, der almindeligvis findes
på tværs af regionale stilarter i det kinesiske køkken.
# Ingredienser
2½ dl kogende vand
½ tsk salt
300 g hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Lav først wonton-dejen ved at hælde 2½ dl kogende vand og
½ tsk salt i en skål.
Mens vandet stadig er brandvarmt, hældes alt melet i og røres grundigt rundt -
når dejen er tilpas afkølet til at kunne håndteres med hænderne, skal den æltes
i nogle min, indtil du har en sammenhængende, fast og blank dej.
2. Lad den køle af på
køkkenbordet i 20 min, og læg den så i en frysepose og lad den hvile i 1 time,
indtil den er helt afkølet.
3. I mellemtiden kan fyldet laves.
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Det handler om at bruge så lidt mel som
muligt for at holde dem bløde og saftige, men hvis du ruller ud på et bord,
hvor dejen hænger fast?
Så bliver det først svært.
Dejen er nemlig en smule porøs på grund af den kogte vand.
Rul ud til en tynd firkant med en tykkelse på max ½ centimeter.
Skær nu firkanter ud af dejen på 8x8 centimeter (den klassiske størrelse på
wonton-dejstykker).
5. Læg en god tsk fyld på hver firkant -
Nu kan du vælge flere måder at folde dem på - de mest klassiske
wonton-foldninger.
Fugt kanterne med lidt vand.
A. Fold den ind over sig selv, så den danner et rektangel.
Klem godt på kanterne, så den lukker helt tæt.
Herefter foldes de to kanter, hvor fyldet sidder, over hinanden, så du får en nærmest
tortellini-form på den.
B. Fold dem ind over sig selv som før, men hvor man danner en trekant:
C. Læg fyldet nær ved et hjørne på wonton omslaget, og pensl det modsatte
hjørne med vand.
Fold hjørnet over; rul op som en roulade. Fugt begge ender af rullen med vand.
Bring enderne sammen for at lave et "bundt", lad dem overlappe lidt;
pres fast for at forsegle.
Se opskrifter med Wontons
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.