Logo

Gammeldags hønsekødsuppe med kød- og melboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags hønsekødsuppe med kød- og melboller

 
Dejlig og velsmagende gammeldags hjemmelavet hønsekødsuppe med grønt og hjemmelavede kødboller og masser velsmag - få opskrift her.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: 1½-2 timer. Fryseegnet

 
# Ingredienser
2½ liter hønsekødsuppe (Se opskrift på kogt høne her)  
kød fra 1 kogt høne

2-3 kogte gulerødder
2-3 kogte porrer
¼ kogt selleri
salt
persille

 
Kødboller:
300 g hakket kalve- og flæskekød
3 spsk mel

1 æg
1½-2 dl mælk eller suppe
1 lille revet løg

salt og peber

 
Melboller:
800 g smør eller margarine
2 dl vand

90 g hvedemel (1½ dl)
3 æg

1 tsk salt

 
Til kogning af boller:
1 tsk salt pr. liter koge vand

 
* Tilberedning
1. Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen.
Bollerne formes med en teske, der er dyppet i kogende vand først, så slipper farsen lettere.
Kog kødbollerne i 5 min.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte.

 
2. Til melboller bringes fedtstof og vand i kog i en gryde.
Kom alt melet i på en gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen og lad dejen svale lidt.

 
3. Rør æggene i et ad gangen.
Rør godt og drys salt i.
Form dejen ved hjælp af en teske eller fyld dejen i bollesprøjte og skær boller direkte ned i kogende saltvand.

 
4. Dæmp varmen og lad bollerne få 3 hurtige opkog.
Spæd med lidt koldt vand mellem hvert opkog.
Bollerne må ikke koge, så bliver de smuldrende og løse.

Tag bollerne op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte.

 
5. Varm suppen op til kogepunktet.
Skær hønsekød og grønsager i små stykker og kom dem på suppen sammen med kød- og melboller. Varm det hele igennem og smag til.
Drys hakket persille på lige inden suppen serveres.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her