En nem opskrift på en cremet og fyldig græskarsuppe med
hokkaido, der toppes med kold creme fraiche og revet ost.
En cremet og smagfuld græskarsuppe er dejlig mad at varme
sig på i efterårs- og vintermånederne.
Græskarsuppe er en nem og fyldig suppe, som smager fantastisk. I denne opskrift
på græskarsuppe er suppen lavet på hokkaido græskar, som er bagt i ovnen og
dernæst pureret i suppen. Det giver en dejlig, intens smag.
Tilberedningstid: 1 time. Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser til Græskarsuppe:
1 hokkaido græskar
1 tsk salt
1 knivspids peber
2 spsk jordnøddeolie
1 stort løg
25 g smør
4 dl sødmælk
8 dl grønsagsfond
1 knivspids revet muskatnød
4 spsk creme fraiche
100 g ost (fx Fontina eller Gruyere)
*
Sådan laver du Græskarsuppe:
Skær græskarret ud i både og skrab kernerne ud.
Læg græskarstykkerne på en tyk bageplade, drys salt og peber
over, pensl med olien og bag dem i ovnen på højeste varme i ca. 25 minutter.
Brun løget i smør i en gryde, til det er gyldent, skru ned
for varmen og lad løget stege langsomt i 20 minutter.
Tilsæt mælk og grønsagsfond og varm suppen op, til det
simrer.
Fjern skindet af græskarret og skær det i store stykker.
Kom græskarret ned i suppen og riv noget muskatnød ned i
suppen og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen og si den for at få græskarfibrene ud.
Server suppen i suppeskåle med en klat cremefraiche, 1 lille
drys timian og et drys revet ost.