Denne dejlige suppe har masser af fyld, god smag og mætter
godt.
4 personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
35 min. Stege-/kogetid: 30 min.
# Ingredienser til græskarsuppe med peberfrugt, kikærter og
chili:
1 hokkaidogræskar eller butternutsquash (ca. 500 g
græskarkød)
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½-1 rød chili
2 spsk olie
1 liter grønsagsbouillon
1 dåse kikærter (se tips)
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
salt og peber
Tilbehør: frisk koriander brød
*
Sådan laver du græskarsuppe med peberfrugt, kikærter og
chili:
Skær græskarret i både, og skær græskarkødet fri for skal og
kerner.
Skær frugtkødet i terninger.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Rens peberfrugt og chili for frø og mellemvægge.
Skær peberfrugten i terninger, og snit chilien fint.
Sauter løg og peberfrugter bløde og blanke i olie i ca. 5
min.
Tilsæt chili, hvidløg og græskarkød, og steg under omrøring
i 2-3 min.
Hæld bouillon og de afdryppede kikærter i gryden, og tilsæt
spidskommen og koriander.
Lad suppen simre, til alt er mørt ca. 20 min.
Fisk 8-10 stykker græskar op, og blend dem med 1-2 dl af
suppen.
Hæld pureen tilbage i gryden, og varm igennem.
Smag til med salt og peber, og server i dybe tallerkener med
et drys koriander og brød til.
TIPS: Du kan også udbløde 125 g tørrede kikærter i 8 timer
og koge dem i frisk vand i ca 45 min.
Se de andre gode opskrifter på skønne
supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD