Der er ikke meget, der slår en hjemmelavet omgang suppe, når det er koldt ude. Prøv følgende opskrift og få en smagseksplosion propfyldt med vitaminer og efterår.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Græskarsuppe:
750 g græskar (gerne
de runde, orange)
2-3 kartofler (150
g)
1 gulerod (75 g)
2 porrer
2 spsk olie
6 dl
grønsagsbouillon
saft af ½ citron
1 tsk revet
muskatnød
1 tsk frisk, revet
ingefær
salt og peber
*
Sådan laves Græskarsuppe:
1. Del græskarret og
tag kernerne ud.
Skræl det, lettest
med en kartoffelskræller, og skær kødet i tern.
Skræl kartofler og
gulerod og skær også dem i tern.
Gør porrerne i stand
og skær dem i skiver.
2. Varm olien i en
gryde og svits græskar, kartofler, gulerod og porrer et øjeblik.
Tilsæt bouillonen og
lad grønsagerne koge godt møre, ca. 30 min.
3. Blend grønsager
og suppe til puré eller passer det gennem en sigte og hæld puréen tilbage i
gryden.
Varm langsomt op,
tilsæt citronsaft og evt. mere bouillon, til suppen har en passende konsistens.
4. Kom ingefær og
muskatnød i suppen.
Smag til med salt og
peber.
Hæld suppen i små skåle, pynt med en klat cremefraiche og
servér
Tips: Suppen kan tilsættes ½ dl cremefraiche 38%
eller ½ dl piskefløde.
Suppen kan serveres
i det udhulede græskar.
Det skal man tænke
på, før man deler græskarret.
Skær et låg af det
runde græskar og fjern kernerne og det løse kød i midten med en ske.
Skær det faste kød
løs med kniv og ske og brug det til suppen.
Tilbered suppen som
ovenfor.
Sæt det udhulede
græskar med låg i en 190 °C varm ovn i 45 min, hæld den varme suppe i og server
straks.
Efter bagning af
græskarret kan der skrabes mere kød fri fra siderne med en ske, lad disse
stykker være i suppen.
Se flere
opskrifter med Græskar
Se flere
opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------