Logo

Grøn ærtesuppe med sprøde croutoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grøn ærtesuppe med sprøde croutoner

 
Brug sæsonens friskbælgede ærter til en let sommersuppe. Suppen kan serveres lun eller kold som forret eller som et let aftensmåltid. Retten er et kæmpe hit
4 personer. Arbejdstid: ca 20 min. plus kogetid
 
# Ingredienser
1 løg
1 kartoffel
2 spsk olie
1 dl hvidvin
500 g ærter i bælg eller 200 g fine frosne ærter
5 dl grønsagsbouillon
2 dl sødmælk
salt og peber
saft af 1 citron
200 g daggammelt brød
20 g smør
1 potte frisk basilikum

 
* Tilberedning
1. Pil og hak løget.
Skræl kartoflen, og skær i små tern.

 
2. Varm olien i en gryde, og steg løg og kartofler, til løget er klart.
Tilsæt hvidvin, og kog ind til det halve.

 
3. Tilsæt ærter og bouillon, og kog suppen ved svag varme uden låg i ca 15 min, til kartoflerne er møre.
Tilsæt mælk, og blend suppen.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

 
4. Skær brødet i tern.
Smelt smørret på en pande, og rist brødet, til det er gyldent.
Server suppen med croutoner og frisk basilikum.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her