Super enkel cremet aspargessuppe med grønne asparges og en
lækker fyldig smag. Server til forret, frokost eller som let aftensmad. Se
opskriften her.
Arbejdstid:
30 min. Kogetid: ca. 15 min. Fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Aspargessuppe:
500
g grønne asparges
ca.
5 dl hønse- eller urtebouillon
1½
dl piskefløde
4
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2
tsk citronsaft
Tilbehør:
brød
*
Sådan laver du Aspargessuppe:
Skær
hovederne af aspargeserne og læg dem til side.
Skær
resten af aspargeserne i stykker og kog dem i ca. 10 min. i bouillonen, til de
er helt møre.
Blend
det hele, til det er cremet og si suppen.
Kog
aspargeshovederne i suppen i 2-3 min.
Rør
fløden sammen med æggeblommerne og citronsaften, rør det i suppen og varm den
op til kogepunktet.
Suppen må ikke koge!
Tilsæt
lidt kogende bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
Smag den til med salt
og peber, og server evt. brød til.
---
Se de andre gode opskrifter på skønne
supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD