Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid, frisk grønkål: 40 min. Arbejdstid, frossen grønkål: 30 min.
Kogetid: ca. 1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønkålssuppe, gammeldags:
750 g frisk grønkål
eller ca. 400 g frossen
750 g stribet
kogeflæsk
4 gulerødder
4 kartofler
½ selleri
2 porrer
Suppevisk: selleritop,
porretop
Tilbehør: groft
rugbrød, sennep
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Grønkålssuppe,
gammeldags:
1. Læg flæsket i en
gryde og hæld 1½ l vand ved.
Bring det i kog uden
låg. Skum det.
2. Skræl gulerødder,
kartofler og selleri og skær dem i tern.
Skær rodskiven af
porrerne, skyl dem og skær dem i ringe.
Lav en suppevisk af
selleri- og porretop og bind den sammen med ufarvet bomuldsgarn.
3. Kom grønsagerne i
gryden med flæsket og tilsæt salt.
Lad suppen koge for
svag varme under låg.
Tag alle grønsager
op, når de er møre efter 15-20 min.
Lad suppevisken
blive i og kog yderligere ca 45 min., til kødet er mørt.
4. Skyl imens
grønkålen i flere hold koldt vand.
Befri den for stok
og grove ribber.
Kog den i rigeligt
vand i 10 min.
Lad den dryppe af og
kør den en gang gennem kødhakkeren eller hak den med en skarp kniv.
5. Tag kødet op, når
det er mørt, og hold det varmt.
Kom grønkålen og de
kogte grønsager i suppen og lad det koge et par min.
Smag til med salt.
Frossen grønkål
kommes direkte i suppen uden optøning.
6. Skær flæsket i
skiver og server det til suppen sammen med rugbrød og sennep.
Tips: Magert svinekød som bov og skinke er også
velegnet til at koge suppe på.
Suppen kan også
koges på ryg- eller nøgleben, så er kogetiden 1½-2 timer.
50-75 g fine byggryn
kan koges med. De skal i, så snart suppen er skummet.
Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Grønkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------