Grønkålsuppen er
sprængfuld af gode vitaminer. Her har den fået selskab af sprøde bacon tern.
Vores opskrift er nem og giver en dejlig
smagfuld ret - anbefales
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 45 min.
# Ingredienser
500 g ribbede
grønkålsblade
2 løg
2 gulerødder
200 g kartofler
25 g smør
1 liter bouillon
2 spsk hvedemel
2 dl fløde (9%)
salt og peber
100 g bacon (i tern)
* Tilberedning
1. Kog den skyllede
og ribbede grønkål i ca 15 min i letsaltet vand, og afdryp i en sigte.
Blend kålen i en
foodprocessor, eller hak den på et skærebræt.
2. Hak løgene.
Skræl gulerødder og
kartofler, og skær dem i små tern.
Smelt smørret i en
gryde.
Svits løg,
gulerødder og kartofler et par min, og kom grønkål og bouillon ved.
Kog suppen op, og
lad den små koge under låg i 15 min.
3. Ryst hvedemel til
en jævning med fløden, og rør den i suppen.
Lad suppen koge 3-4
min under omrøring.
Smag til med salt og peber.
4. Svits bacontern
på en pande, til de er gyldne, og afdryp dem på køkkenrulle.
Drys bacontern over suppen ved servering.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.