Suppe Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønkålssuppe, vegetarisk:
600 g frisk grønkål
(evt. 300 g frossen)
1 løg
1 stor porre
2 gulerødder (150 g)
2 små majroer eller 1
persillerod
2-3 stilke
blegselleri
40 g smør eller 3
spsk olie
1 l vand eller
(grønsags)bouillon
salt og peber
Ostebrød:
1 flute
75 g reven ost
(emmentaler eller gruyère)
*
Sådan laves Grønkålssuppe,
vegetarisk:
1. Befri grønkålen
for stok og bladene for grove ribber.
Skyl grønkålen i
flere hold koldt vand.
Kog den i rigeligt
vand i 10 min.
Lad den dryppe af og
hak den en gang gennem kødhakkeren eller brug en skarp kniv.
2. Pil og hak løget
fint.
Skær rodskiven af
porren og fjern de yderste blade.
Skær porren i tynde
ringe.
Skræl gulerødder og
majroer (persillerod).
Skær dem i
tændstiktynde stave (julienne).
Skyl blegsellerien
og skær også den i smalle stave.
3. Varm fedtstoffet
i en gryde.
Svits løg, porrer,
gulerødder, majroer (persillerod) og blegselleri kort. Det skal ikke tage
farve.
Kom den hakkede
grønkål i.
4. Tilsæt vand eller
bouillon samt salt og peber.
Lad suppen koge ½
time under låg for svag varme.
Ostebrød:
5. Skær fluten i 2
cm tykke skiver.
Riv osten og drys
den over brødene.
Sæt dem på en
bageplade (beklædt med bagepapir ) eller i et ovnfast fad og gratiner dem i en
225 °C varm ovn i 10 min.
De skal være gyldne
og osten netop smeltet.
Bliver osten for
brun, smager den bittert.
6. Hæld suppen i en
hed terrin og server straks.
Server de
gratinerede ostebrød til.
Tips: Bruges frossen grønkål, optøes den direkte i
suppen.
Andre grønsager kan
indgå i suppen.
Ostebrødene kan også
lægges i bunden af tallerkenen, straks før den hede suppe hældes over.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Grønkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------