Grønkålssuppen er en
god gammel kending. Server den med kødet ved siden. Husk groft brød og sennep. Fyldt
med vitaminer.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
ca 2 timer
# Ingredienser
1 kg kogeflæsk
4 store gulerødder
4 store kartofler
Suppevisk af: porreblade eller den grønne top fra rod- eller blegselleri
2-3 kviste persille
evt. lidt frisk
løvstikke
1 tyk skive løg
40 g hvedemel
250 g rensede
grønkålsblade eller 1 pk frossen grønkål
salt, peber fra kværn
750 g grov
medisterpølse
30 g smør
* Fremgangsmåde
1. Læg kogeflæsket i
gryden.
Hæld vand over, så det dækker - mindst 2 liter.
Bring det i kog.
Skum straks, dvs. at du fjerner skum og urenheder fra suppens overflade med en
hulske.
2. Tilsæt salt, ca 1
tsk pr. liter.
Rens grønsagerne og skær dem i terninger.
Bind suppevisken
sammen med bomuldsgarn og læg den i gryden.
Lad suppen koge
under låg til kød og grønsager er møre.
Tag kødet op og hold
det varmt.
3. Rør melet ud i
koldt vand og jævn suppen.
Læg den finthakkede
eller frosne grønkål i og lad det koge ca ½ time.
3. Smag suppen til
med salt og peber og hold den varm.
4. Kog
medisterpølsen i 3-4 min på hver side i ganske lidt vand på en stegepande.
Tag den op med en hulske.
Hæld væden fra
panden, der tørres af med køkkenrulle.
5. Smelt smørret.
Når det bruser,
lægges den afdryppede pølse på og steger 3-4 min. på hver side, til den er brun
og sprød.
6. Skær pølsen i
portionsstykker, der anrettes på et fad sammen med flæsket, der er skåret i
skiver.
7. Suppen spises af
dybe tallerkener med en sidetallerken til kødet.
Giv groft rugbrød og sennep til.