Suppe Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 20 min. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Grønsagssuppe, flødelegeret:
5-6 gulerødder
2 porrer
4 mellemstore kartofler
25 g smør
1 tsk gurkemeje
1 kvist timian
7,5 dl grønsagsbouillon
2,5 dl fløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Grønsagssuppe, flødelegeret:
1. Skræl gulerødderne.
Skær rodskiven og det øverste grønne af porrerne og skyl dem
godt.
Skræl kartoflerne. Skær alle grønsagerne i skiver.
2. Smelt smørret i en bredbundet gryde og svits grønsagerne
blanke heri.
Drys med gurkemeje og kom timiankvisten i.
3. Spæd med bouillon og lad suppen koge under låg ca. 20 min.
Grønsagerne skal være helt møre.
Fjern timiankvisten.
4. Blend eller purér suppen gennem en sigte. Kom suppen
tilbage i gryden.
Tilsæt fløden og varm godt igennem.
Smag til med salt og peber og server straks.
Server godt brød eller Croutoner til.
Tips: Lad sæsonen bestemme, hvilke grønsager der skal
indgå i suppen.
Det klæder suppen med et drys fintklippet purløg og/eller
persille i serveringsøjeblikket.
Se flere
opskrifter med Grønsager
Se flere
opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------